Decanaat MAVO

Voor de keuzebegeleiding en de samenstelling van een vakkenpakket zorgt de decaan. Centraal in de aanpak van de decaan staat het streven de leerling zich bewust te laten worden van de eigen mogelijkheden en interesses.

Na verloop van tijd krijgen alle leerlingen in hun schoolcarrière te maken met het onderwerp studie- en beroepskeuze. Hiervoor heeft de school per afdeling een decaan die de leerlingen begeleiden in hun oriëntatie op de vervolgopleiding of eventuele beroepskeuze. De keuze van het vakkenpakket wordt langzamerhand opgebouwd. Voor Mavo wordt gaandeweg in het tweede leerjaar een pakket gekozen en wordt in het derde leerjaar een sector gekozen, een vakkenpakket waar ze eindexamen in doen.
De keuze voor vervolgopleidingen vindt voornamelijk plaats in het eindexamenjaar. Ook in het derde leerjaar zullen de mavo leerlingen bezig gaan met hun vervolgopleiding door het bezoeken van onder andere open dagen. Eventueel is ook externe hulp en toetsing in het keuzeproces mogelijk.
Regeling Voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (Vavo).

Elk leerjaar heeft zijn eigen pagina met informatie:
Mavo/havo 1
Mavo klas 2
Mavo klas 3
Mavo klas 4

Op deze pagina staan de powerpoint-presentaties die op de ouderavonden zijn gehouden.

Verder is er een overzicht met algemene links over verschillende opleidingen.
Een jaaroverzicht van de activiteiten op het terrein van lob (loopbaan-oriëntatie en -begeleiding) vindt u hier

De decaan is elke donderdag beschikbaar voor vragen en opmerkingen. Maar ook op andere dagen kun je langslopen om te kijken of de decaan aanwezig is. Uiteraard kunnen ook ouders langskomen. Voor een uitgebreid gesprek is het wel verstandig om van tevoren een afspraak te maken.
Voor contact kunt u bellen met het algemene nummer van de school, 033-461 2984, of mailen.

De decaan mavo,


 

 

Willem Olde Meule
w.olde.meule@hetnieuweeemland.nl